Goedkoop behang kopen

Goedkoop behang kopen! 

Er zijn verschillende redenen waarom jij goedkoop behang wilt kopen. Hieronder bespreken we een aantal redenen om goedkoop behang te kopen: 

 • Je gaat verhuizen en je nieuwe woning heeft echt nieuw behang nodig. 
 • Je hebt een vrouw die constant wat anders wil 
 • Je kinderen zijn vervelend 

Verhuizen! 

Voor de zoveelste keer ga je verhuizen maar hopelijk zal dit de laatste keer zijn. Je betrekt namelijk je droomhuis en hier wil je wel een tijdje blijven wonen. Nou ja, dat dacht je de vorige keer ook maar deze keer ga je er echt voor. Je hoeft niet eens te klussen want het huis ziet er goed uit. Maar.. Je hebt natuurlijk wel nieuw behang nodig! En het liefst natuurlijk zo goedkoop mogelijk want je hebt al genoeg geld uitgegeven. Maar waar vind je goedkoop behang? 

Je vrouw wil constant wat anders.. 

‘Schat?’ Zucht.. Het is weer zo ver. Bij het horen van het woordje ‘schat’ weet je al hoe laat het is. Ze wil weer wat anders. Na een avondje scrollen op Pinterest en Instagram heeft je vrouw weer allemaal leuke ideeën opgedaan om het huis te restylen. ‘Wat dacht je ervan als we die muur opnieuw behangen?’ Als ze ‘we’ zegt bedoelt ze natuurlijk dat jij het moet gaan doen. Daar gaat je vrije zaterdag. ’s Ochtends goedkoop behang kopen en de rest van de dag behangen! Zucht.. 

Vervelende kinderen! 

‘Kijk uit met die beker ranja’ schreeuw je nog maar het is al te laat. Alles loopt over de tafel heen en drupt via je nieuwe behang naar beneden. Dat wordt weer nieuw goedkoop behang kopen. Deze keer misschien maar kiezen voor afwasbaar behang. Kinderen.. Ze zijn zo lief en schattig, je wilt nooit meer zonder ze(kan ook niet natuurlijk) maar soms.. Soms kun je ze wel achter het behang plakken.  

Waar moet je op letten bij het kopen van goedkoop behang? 

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer redenen te bedenken waarom je op zoekt bent naar goedkoop behang. Stuur ons gerust een berichtje wanneer jouw reden om goedkoop behang te kopen er niet tussen staat. Wij zijn namelijk benieuwd naar jouw precieze situatie zodat we je heel gericht kunnen helpen bij het zoeken en vinden van de juiste behangsoort. Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van goedkoop behang: 

 1. Welke verschillende soorten behang zijn er? 
 1. Hoeveel behang heb ik nodig? 
 1. Waar vind ik goedkoop behang? 

Welke verschillende soorten behang zijn er? 

Er zijn verschillende soorten behang. Welke verschillende soorten behang kun jij uit je hoofd opnoemen? En weet je dan ook welke eigenschappen elke soort behang heeft? Welke behangsoort is bijvoorbeeld geschikt voor de keuken? Welk behang koop je misschien liever wanneer je kleine kinderen in huis hebt? En welke behangsoort koop je liever niet als je een vrouw hebt die graag het huis verandert? Hieronder zetten we de verschillende behangsoorten en hun eigenschappen voor je op een rijtje: 

 • Glasvezelbehang 

Glasvezelbehang wordt ook wel fleezdoek, kaarsdoek of glasvliesbehang genoemd. Glasvezelbehang is, zoals de naam al aangeeft, gemaakt van glasvezel. Deze vezels zijn op een bepaalde manier geweven en geperst zodat er patronen te zien zijn. Denk bijvoorbeeld aan een visgraat of een blokmotief. Glasvezelbehang wordt gebruikt op muren en plafonds. Glasvezelbehang is ook goed te gebruiken om scheuren in je plafond weg te werken. Gebruik hiervoor de flinterdunne versie van glasvezelbehang. 

Glasvezelbehang is ontzettend sterk behang wat prima gebruikt kan worden op een slechte muur. Glasvezelbehang is alleen verkrijgbaar in de kleur wit. Mocht je een andere kleur willen dan is glasvezelbehang goed overschilderbaar. Glasvezelbehang is erg sterk en dus lastig te verwijderen. Glasvezelbehang kies je dus voor een langere tijd en is minder geschikt als je vrouw over twee maanden weer wat anders wil! Dus mannen ook al zegt je vrouw dat ze deze keer zeker weet dat het behang voor langere tijd is: bij dezen ben je gewaarschuwd! 

 • Vliesbehang 

Vliesbehang wordt ook wel ‘snelbehang’ genoemd en neemt ontzettend toe in populariteit. Dit komt doordat het zo makkelijk is om aan te brengen. Je brengt de lijm direct aan op de muur en kunt meteen gaan plakken. Geen gedoe dus! En voor diegenen met een vrouw die constant wat anders wil is vliesbehang erg geschikt: je haalt het er namelijk heel makkelijk weer af! 

 • Vinylbehang 

Vinylbehang is ideaal voor opgroeiende kinderen want het kan namelijk tegen een stootje of die beker ranja die eerder werd omgegooid. Het is makkelijk schoon te maken en kan daarom dus ook gebruikt worden in de keuken. Wil je na een tijd toch een ander soort behang dan moet je het vinylbehang eerst verwijderen. Het verwijderen van vinylbehang kun je doen met een stomer. Hiermee week je de toplaag los waarna je gemakkelijk de onderlaag kunt verwijderen. Vinylbehang is een stuk prijziger dan papierbehang. Vinylbehang is een stuk steviger en makkelijker schoon te maken dan papierbehang, vandaar dus het prijsverschil. Bovendien gaat vinylbehang veel langer meer dan papierbehang.  

 • Textielbehang 

Textielbehang is een behangsoort die bestaat uit textielvezels zoals wol, linnen, zijde, katoen of jute. Textielbehang heeft een decoratieve uitstraling. Wanneer je vrouw weer eens door een magazine bladert of op Pinterest aan het scrollen is zal ze veel textiel behang tegenkomen. Textielbehang is namelijk erg stijlvol maar daarom ook aan de prijzige kant. Wil je liever goedkoop behang kopen, dan raden we je aan om die magazines te verstoppen en gewoon te Googelen op ‘goedkoop behang’. 

 • Papierbehang 

De bekendste en oudste behangsoort is papierbehang. Volledig gemaakt van papier, makkelijk te plakken, makkelijk te verwijderen. Papierbehang is ideaal wanneer je kiest voor heldere kleuren omdat die er goed uitkomen door deze soort behang. Het nadeel is dat papierbehang sneller beschadigt. Het is daarom het beste om papierbehang te gebruiken in kamers die minder intensief gebruikt worden. 

 • Acrylbehang 

Kies je milieubewust dan kies je voor acrylbehang! Acrylbehang bestaat uit een onderlaag van papier en is veel minder belastend voor het milieu dan vinyl-, textiel- of glasvezelbehang. Bijkomend voordeel is dat acrylbehang minder snel verkleurd. Op dit moment is het misschien nog wel de minst populaire behangsoort maar acrylbehang is opkomend vanwege het ‘groene’ karakter.  

 • Fotobehang 

Een steeds meer opkomend fenomeen is het gebruik van fotobehang. Je ziet tegenwoordig prachtige fotowanden voorbij komen. Je kunt dit op maat laten maken, precies volgens jouw stijl, maar ook deze soort kan prijzig zijn.  

Wil je meer weten over de verschillende soorten behang? Wil jij weten welke stijl het beste bij jou past? Bel ons dan gerust op voor persoonlijk advies! 

Hoeveel behang heb ik nodig? 

Stiekem best lastig om te berekenen hoeveel behang je nodig hebt he? Je kunt natuurlijk beter te veel hebben dan te weinig want aan het einde van je behang een stuk muur overhouden is even vervelend als aan het einde van je loon een stukje maand over te houden. Maar over geld gesproken.. Het liefst bereken je precies hoeveel behang je nodig hebt zodat het je niet teveel geld kost. Want het liefst heb je natuurlijk je behang zo goedkoop mogelijk! 

De berekening voor het kopen van behang: Behang zit meestal op een rol van 53 cm breed en 10 meter lang. Hoeveel rollen je dan nodig hebt bereken je op de volgende manier:  

 1. Meet de hoogte van je kamer 
 1. Meet de omtrek van je kamer (alle zijden die je wilt behangen bij elkaar opgeteld) 
 1. Voor het gemak kun je ervoor kiezen om ramen/deuren buiten de berekening te houden maar als je grote ramen hebt dan trek je het oppervlak van je totale optelsom af. 
 1. De totale omtrek deel je door 53 (de breedte van je behangrol) en je weet hoeveel banen je moet gaan plakken. 
 1. Heeft je kamer bijvoorbeeld de hoogte van 3 meter dan weet je dat je 3 banen uit één rol krijgt. 

Let op: Van behang met een patroon heb je vaak wat meer behang nodig omdat je soms moet schuiven met het behang om het patroon goed te laten doorlopen. 

Waar vind ik goedkoop behang? 

Behang is er in allerlei soorten en maten en in verschillende prijsklassen. Na de zoveelste keer verhuizen, of nadat je vrouw voor de zoveelste keer wat anders wil na het doorbladeren van het VTwonen magazine, is het ook fijn om zo goedkoop mogelijk behang te kopen nietwaar? Het leven is al duur genoeg en als we geld kunnen besparen dan zou goedkoop behang erg welkom zijn. Maar heeft goedkoop behang dezelfde kwaliteit als duur behang? Hoe kan er zoveel verschil zijn in de prijzen van behangaanbieders? 

Doordat wij veel partijen inkopen met bekende en minder bekende merken kunnen wij het behang aanbieden voor een gunstige prijs. Daardoor hebben wij constant nieuwe voorraden, bekende merken, prachtige behangpartijen die wij goedkoop kunnen aanbieden. Wekelijks wordt onze voorraad vernieuwt. Zit uw soort er deze keer niet bij? Niet getreurd, misschien volgende week wel weer! 

Natuurlijk is het ook mogelijk om ons een mailtje te sturen of gewoon eventjes te bellen zodat jij je vraag over goedkoop behang kunt stellen. Wij denken graag met je mee en hebben in het verleden al veel klanten geholpen bij het zoeken en vinden van het juiste behang. 

Relatietest 

Ze zeggen wel eens dat wanneer je je relatie wilt testen dat je een lange autorit moet gaan maken. Je stapt in de auto, thermoskan koffie mee, gesmeerde broodjes en dan rijd je naar Zuid-Frankrijk. Je zit een dag naast elkaar en kan geen kant op. Onderweg kom je in de file en je rijd 4 keer verkeerd. Lag dat nou aan jou of wees je vrouw je de verkeerde kant op? Jullie zijn er nog niet over uit.  

Of.. je zet samen een Ikea kast in elkaar. Jij begint de kast gewoon in elkaar te zetten terwijl zij liever de bijgeleverde instructies leest. Als de kast na een aantal uren staat heb je nog materiaal over. Daarnaast heb je de achterkant van de kast verkeerd om bevestigd. ‘Zie je nou wel dat we de instructies hadden moeten lezen!’ 

Samen behangen is ook zo’n relatietest. Allereerst ga je samen op zoek naar goedkoop behang. Na al die jaren blijken jullie nog steeds niet dezelfde smaak te hebben. En als je dan eindelijk het juiste behang hebt gevonden dan zou je het behang toch liever wat goedkoper willen kopen. Goedkoop behang kopen is de eerste test. En hoeveel rollen heb je eigenlijk? Wacht, daar had je laatst een leuke blog over gelezen. Hoe heette die ook alweer? Oh ja: goedkoop behang kopen! 

Maar dan ben je nog niet klaar. Het goedkope behang moet dan ook nog op de muur. En dat besluiten jullie samen te doen op een vrije zaterdag. Vol goede moed beginnen jullie. Je snijdt een paar keer verkeerd, plakt een paar keer verkeerd waardoor het behang kreukelt, krijgt het motief niet goed tegen elkaar aan. Maar aan het einde van de dag, een paar behangrollen meer dan volgens de berekening, hebben jullie weer een prachtige frisse muur. Relatietest geslaagd! 

Goedkoop behang kopen 

Zo, nu heb je heel veel informatie opgedaan over goedkoop behang kopen. Van vervelende kinderen die je goedkope behang vies maken tot een relatietest goedkoop behang kopen en plakken. Je hebt informatie opgedaan over de verschillende soorten behang die er zijn en je hebt eindelijk een berekening gevonden die je helpt in te schatten hoeveel rollen behang je moet kopen.  

Maar.. daarmee ben je er nog niet. Goedkoop behang komt niet vanzelf bij je thuis en al helemaal niet bij je op de muur. Daarom wensen we je veel succes bij het zoeken naar goedkoop behang. We hopen dat je een behangsoort vind die bij jou en je huis past. En natuurlijk wensen we je veel succes bij het behangen. Hopelijk slagen jullie voor deze relatietest! 

We zouden het leuk vinden als je ons meeneemt in het hele proces van goedkoop behang kopen tot behang plakken inclusief het eindresultaat natuurlijk.  

Als laatste wensen we je heel veel woonplezier! 

Een hartelijke groet, 

De behanggigant